Mooie papiersoorten voor jouw kaart

De juiste papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben meerdere, mooie en stevige papiersoorten in ons assortiment, allen van hoge kwaliteit. Voor de kaarten met goudfolie, zilverfolie en koperfolie zijn hebben wij 2 andere stevige papiersoorten waaruit je kunt kiezen. Ieder papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag.

 

Papiersoorten

Natuurkarton

Wil je een stevige kaart met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Dit 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

★ 340 grams
★ Stevig papiersoort 
★ Matte uitstraling
★ Meest gebruikte papiersoort
★ Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Fotokaart

Eenzijdig gestreken sulfaatkarton met eenzijdig UV-lak

Dit papier geeft je kaart een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevig kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. Het fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het al aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

★ 300 grams
★ Stevig papiersoort 
★ Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
★ Warme kleuren
★ Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

 

Zijdeglans papier

Dit stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

★ 300 grams
★ Stevig papiersoort
★ Zachte glans
★ Gladder oppervlak
★ Warme kleuren

 

Luxe papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,50 voor een grote, dubbele kaart.

 

Oud Hollands - Conqueror Verge

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Dit papiersoort is ook goed geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren.

★ 300 grams
★ Luxe papier met reliëf structuur
★ Stevig papiersoort
★ Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
★ Lijkt op aquarelpapier
★ Warme kleuren
★ Kraft- of kartonachtergrond mee kunnen simuleren
★ Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaart? Kies dan voor parelmoerpapier. Met dit stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

★ 290 grams
★ Chique papier met glinster effect
★ Stevig papiersoort
★ Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
★ Kleuren worden wat intenser
★ Extra mooi voor kaarten met lichte kleur tinten
★ Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Ivory gold

Een bijzondere luxe papiersoort met een subtiele, zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan met een subtielere, warmere glansglitter. Ivory Gold papier is daarom erg mooi te combineren in ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten. Bij romantische, chique en stijlvolle kaarten is Ivory gold een goede keuze.

★ 250 grams
★ Bijzondere luxe papiersoort
★ Subtiel warm ivoor gouden glans effect
★ Licht off-white papier
★ Goud tinten en effecten worden sprankelender
★ Mooi te combineren met romantische, chique en stijlvolle ontwerpen

 

Biotop

Een mooie stevige off-white papiersoort. (Voorkeur voor Rouwdrukwerk)

★ 300 grams
★ Stevig
★ Voor rouwdrukwerk
★ Off-white papier

 

Soft touch (ook voor foliekaarten)

Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met wite achtergronden.

★ 300 grams
★ Fluweelzachte coating

 

Luxe papiersoorten voor de foliekaarten

Voor de kaarten met goudfolie, zilverfolie of koperfolie is er een keuze uit drie stevige, luxe papiersoorten die hiervoor geschikt zijn.

Coated karton

Prachtig en stevig karton met een silk toplaag wat een glad oppervlakte heeft. Dit papiersoort kan alleen gekozen worden in combinatie met goud-, zilver- en koperfolie.

★ 300 grams
★ Glad
★ Glad en stevig papiersoort
★ Voorzien van een silk toplaag aan beide zijden
★ Geschikt voor gekleurde achtergronden
★ Meest gekozen papiersoort voor foliekaarten
 

Linnen papier

Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met wite achtergronden.

★ 350 grams
★ Lichte structuur
★ Stevig papiersoort
★ Geschikt voor kaarten met een witte achtergrond
★ Niet geschikt voor kaarten met een donkere achtergrond of volle kleurvakken.

Soft touch

Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met wite achtergronden.

★ 300 grams
★ Fluweelzachte coating

 

Kraft

Ga voor een natuurlijke look en kies voor een kaart gedrukt op kraft papier.

★ 350 grams
★ Lichte structuur
★ Beschikbaar in de reguliere formaten
★ Kan niet gecombineerd worden met foliedruk
★ 1 Productiedag meer dan de reguliere kaarten

 

Kalkpapier

Doorschijnend wit papier verkrijgbaar in 150 grams en 200 grams. Op dit papiersoort wordt de achterzijde niet bedrukt. Het 150 grams kalkpapier kan alleen als voorblad bij een andere kaart worden gebruikt. Het is te dun voor een losstaand kaartje. 

★ 150 en 200 grams
★ Doorschijnend 
★ Eenzijdig te bedrukken
★ Foliedruk is mogelijk
★ GEEN witte bedrukking mogelijk
★ Alleen beschikbaar voor enkele kaarten
★ Kan niet in conbinatie met stans i.v.m. kromtrekken van het papier

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaartontwerp er in het écht uit komt te zien? Bestel dan een proefdruk voor maar € 1,- voor een standaard kaart en € 2,50 voor een kaart met foliedruk. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.