Duurzaam Heidysign

Heidysign is aangesloten bij Sparkles, bij dit prachtige bedrijf is het streven om zo duurzaam mogelijk te zijn. Aangezien ik " Heidy" van Heidysign een grote dierenvriendin en natuurliefhebber ben, ben ik trots om bij dit bedrijf aangesloten te zijn.

Op deze pagina lees je over duurzaam-heid-ysign.

Duurzaamheid

Wij maken gebruik van duurzame productiemethoden en materialen voor al onze kaarten. Onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier met behulp van digitale drukpersen. Door onze productiemethode op afroep produceren we alleen wat de klant bestelt, waardoor er geen onnodig afval ontstaat in het bestel- en leverproces. Het drukproces maakt gebruik van 100% niet-giftige 'droge inkt' (toner) en er wordt niets verspild. We vermijden het gebruik van schadelijke chemische stoffen zoals alcohol en oplosmiddelen. Bovendien bieden we nu ook eko-papier aan, een gerecyclede papiersoort met een mooie lichtbruine kleur.

Onze houten kaartjes zijn gemaakt van berkenhout met een PEFC-milieucertificering, wat betekent dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos dat in stand blijft. Het hout wordt bedrukt met behulp van een HP Latex printer, die rekening houdt met alle aspecten van milieuvriendelijk printen, inclusief chemische processen, binnenluchtkwaliteit, productieprocessen en de levensduur van afdrukken.

Als organisatie werken we alleen samen met leveranciers die een FSC-keurmerk dragen. Maar wat betekent dit keurmerk precies?

FSC

Het FSC-systeem draagt bij aan het behoud van bossen wereldwijd door middel van verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer omvat het beschermen van het leefgebied van planten en dieren en het respecteren van de rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders, evenals het oogsten van hout en het verdienen van geld, terwijl het bos behouden blijft. Goed beheerde bossen hebben minder kans om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Leveranciers die het FSC-keurmerk dragen, dragen direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Door economische waarde aan het bos toe te kennen, wordt ervoor gezorgd dat het behouden blijft. Dit is van groot belang, aangezien het ons in staat stelt om zowel van onze bossen als van natuurlijke producten zoals hout en papier te blijven genieten voor de komende generaties. (Bron: FSC)

CO2

Bij de productie en verzending van al onze producten komt er CO2 vrij, zelfs wanneer we duurzame processen en materialen gebruiken. Om deze uitstoot ruimschoots te compenseren, planten we duurzaam bomen. Door samen te werken met 180.earth, een in Nederland geregistreerde stichting met een ANBI-keurmerk, dragen we bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en aan het verbeteren van de toekomst van onze planeet. De geplante bomen absorberen CO2, produceren zuurstof en dragen bij aan het koelen van de aarde. Bovendien helpen we boerenfamilies in zuidelijk Afrika in hun levensonderhoud. We zijn ook actief betrokken bij de Milieubarometer van Stichting Stimular, waarmee we onze milieu- en klimaatprestaties inzichtelijk maken en voortdurend verbeteren.

Proefdruk

We bieden de eerste proefdruk aan voor een kennismakingsprijs en vragen vervolgens de stukprijs voor de kaartjes bewust. Dit komt doordat het produceren van één kaartje aanzienlijk duurder is dan het produceren van een groot aantal. Dit heeft te maken met de grote drukvellen die de machine verwerkt. Of het nu gaat om één kaartje of om 100 stuks, de machine doorloopt hetzelfde proces. Het is duurzamer om grotere aantallen te produceren, gezien de productie-efficiëntie.

Verzendkosten

Wij vragen je om verzendkosten te betalen voor je bestelling. Hoe groter de bestelling, hoe hoger de verzendkosten. Dit kan wellicht vreemd klinken, maar het is een eerlijke en duurzame benadering. Een kleine bestelling kan immers eenvoudig worden verpakt in een kleinere doos, waardoor er minder ruimte wordt ingenomen tijdens de verzending. Dit heeft een positief effect op het milieu. Daarentegen wordt een grote bestelling verpakt in een grote doos, waarvoor meer materiaal nodig is. Dit heeft een grotere belasting op het milieu tot gevolg.

Samenwerking met lokale ondernemers

Bij ons komen extra items zoals touwtjes, paperclips en lakzegels van kleine, lokale ondernemers. We kopen alleen wat we nodig hebben, in plaats van grootschalige productie met grote schepen. Dit is niet alleen duurzaam in termen van productie, maar het ondersteunt ook de toekomstbestendigheid van deze ondernemers..