Foliebedrukking informatie

Luxe foliekaarten maken

GOUD | ZILVER | KOPER | ROSEGOUD | HOLOGRAFISCH

Helemaal van deze tijd zijn de kaarten met foliedruk! Maak je geboortekaart, trouwkaart of uitnodiging extra stijlvol door te kiezen voor een kaart met foliedruk. Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie en nu ook voor holografische folie.

 

Foliekleur wijzigen

De getoonde foliekleur op de kaarten kan eenvoudig worden gewijzigd. Dit doe je door, in de editor, één van de teksten of elementen met folie op de kaart te selecteren en in het kleurenpalet jouw gewenste foliekleur aan te klikken. Op een kaart kan 1 foliekleur worden gedrukt.

Je kunt kiezen uit de foliekleuren: goud, zilver, koper, zwart en roségoudfolie. Door één van deze kleuren aan te klikken, zullen alle folie-elementen op je kaart in 1 keer worden aangepast in de door jou gekozen kleur.

Foliekaart aanpassen

Je kunt alle teksten zelf omzetten in een foliekleur. Houd er rekening mee dat hele kleine letters met dunne randen mogelijk niet goed leesbaar zijn of wegvallen. Je kunt er ook voor kiezen om de folie-elementen van een kaart niet met folie te laten bedrukken, door het element aan te klikken en het een kleur naar keuze te geven.

 

Bestel daarom eerst een proefdruk om er zeker van te zijn dat je kaart helemaal perfect is.
 

Luxe papiersoorten voor de foliekaarten

Voor de kaarten met foliebedrukking is er een keuze uit 3 stevige (300 grams), luxe papiersoorten die hiervoor geschikt zijn; 
  • Coated karton: Dit is een prachtig en stevig karton met een silk toplaag wat een glad oppervlakte heeft.
  • Linnen: Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergronden.
  • Mat coated karton: Stevig papier met een matte toplaag. 

 

GOED OM TE WETEN

De foliebedrukte kaarten hebben iets meer tijd nodig om gemaakt te worden, omdat er meerdere drukkers aan jouw kaart werken.
Hierdoor zal de levertijd een dag langer duren dan bij een standaard kaart.
 
Een eerste proefdruk voor een foliekaart kost € 2,50. Wil je meer proefdrukken bestellen? Dan kost dit de standaardprijs die voor de kaarten met foliedruk worden gerekend.
De prijs van een kaart met een originele vorm of tentkaart met een foliebedrukking is v.a. €4,-.
 
De minimale bestelhoeveelheid bij foliedruk kaarten is 5 stuks.