Foliebedrukking informatie
Heidysign > Foliebedrukking informatie

Luxe foliekaarten maken

GOUD | ZILVER | KOPER | ROSEGOUD | ZWART

Helemaal van deze tijd zijn de kaarten met foliedruk! Maak je geboortekaart, trouwkaart of uitnodiging extra stijlvol door te kiezen voor een kaart met foliedruk. Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, koperfolie en roségoudfolie.

Zelf een kaart ontwerpen? >>

Categorieën kaarten met foliedruk

Kijk ook eens bij onze communiekaarten >>

Foliekleur wijzigen

De getoonde foliekleur op de kaarten kan worden gewijzigd. Op een kaart kan 1 foliekleur worden gedrukt. In de kaartmaker kun je de foliekleur gemakkelijk aanpassen. Dit doe je door één van de teksten of elementen met folie op de kaart te selecteren en in het kleurenpalet de foliekleur aan te passen.

Je kunt kiezen uit goud, zilver, koper en roségoudfolie. Door één van deze kleuren aan te klikken, zullen alle folie-elementen op je kaart in 1 keer worden aangepast in de door jou gekozen kleur.

 

Dubbelzijdige en enkelzijdige bedrukking

We hebben kaarten met dubbelzijdige foliebedrukking en met enkelzijdige foliebedrukking. Bij de kaarten met dubbelzijdig folie, kan de gehele kaart met folie worden bedrukt: voor-, achter- en binnenkant. Bij de kaarten met de weergave enkelzijdig folie gaat het om een enkelzijdige bedrukking. Dit betekent dat bij de enkele kaarten alleen de voorzijde van foliedruk kan worden voorzien. Bij de dubbele kaarten, dus de gevouwen kaarten, wordt alleen de voorkant en achterkant met een foliekleur bedrukt. De binnenkant wordt op de standaard manier gedrukt, dus zonder folie.
De kaarten met dubbelzijdige bedrukking zijn iets duurder.
 

Foliekaart aanpassen

Je kunt de teksten op de kaarten in goudfolie aanpassen. Maar niet alle teksten kun je zelf omzetten in een folie. Wanneer je graag een extra tekst wilt, kun je een folie tekst kopiëren en plakken. Deze tekst kan je dan zelf bewerken en eventueel een ander lettertype gebruiken. Houd er rekening mee dat hele kleine letters met dunne randen mogelijk niet goed leesbaar zijn of wegvallen. Je kunt er ook voor kiezen om de folie-elementen van een kaart niet met folie te laten bedrukken, door het element aan te klikken en het eenkleur naar keuze te geven.
 
Vraag daarom altijd eerst een proefdruk aan om er zeker van te zijn dat je kaart helemaal perfect is.
 

Luxe papiersoorten voor de foliekaarten

Voor de kaarten met foliebedrukking is er een keuze uit 3 stevige, luxe papiersoorten die hiervoor geschikt zijn; 
  • Coated karton: Dit is een prachtig en stevig karton met een silk toplaag wat een glad oppervlakte heeft.
  • Linnen: Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergronden.
  • Soft touch: Luxe, stevig papiersoort met een lichte structuur. Niet geschikt voor donkere achtergronden, maar een mooie papiersoort voor kaarten met wite achtergronden. 

 

GOED OM TE WETEN

De foliebedrukte kaarten hebben iets meer tijd nodig om gemaakt te worden, omdat er meerdere drukkers aan jouw kaart werken.
Hierdoor zal de levertijd een dag langer duren dan bij een standaard kaart.
 
Een eerste proefdruk voor een foliekaart kost € 2,50. Wil je meer proefdrukken bestellen? Dan kost dit de standaardprijs die voor de kaarten met foliedruk worden gerekend.
Een kaart met een originele vorm en foliebedrukking kost €4,-.
 
De minimale bestelhoeveelheid bij foliedruk kaarten is 5 stuks.